Siirry sisältöön

Kelan tutkimusblogi

Tutkimusblogissa Kelan tutkijat ja vierailijat kirjoittavat tutkimuksistaan tiiviisti ja yleistajuisesti. Tutkimusblogissa julkaistaan myös tutkijoiden ajankohtaisia katsauksia eri aiheista sekä tutkijoiden näkemyksellisempiä kirjoituksia.

Uusimmat tutkimusblogit

Masennusta ei ole hoidettu tarpeeksi Kelan työkyvyttömyyseläkettä hakeneilla

Masennus on yleisin työkyvyttömyyttä aiheuttava sairaus. Hoito- ja kuntoutusmahdollisuuksia on olemassa. Niiden hyödyntäminen Kelan työkyvyttömyyseläkettä hakevilla on kuitenkin puutteellista.
Julkaistu: 3.10.2023

Näin kuntoutuksen koulutus ja tutkimus kehittyvät – loppuraportti tarjoaa ehdotuksia kehittämiselle

Kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisfoorumi on julkaissut loppuraporttinsa, joka sisältää liudan ehdotuksia siitä, mitä kuntoutuksen tutkimukselle ja koulutukselle pitäisi Suomessa tehdä. Ehdotusten toteuttaminen edellyttää kuitenkin poliittista tahtoa, joten nähtäväksi jää, mikä toteutuu ja mikä ei.
Julkaistu: 27.9.2023

Onko palvelun käyttäjän todellisiin tarpeisiin kohdistuva palvelupolku mahdollinen?

Julkisten palveluiden kehittäminen palvelun käyttäjien, eli asiakkaiden, todellisiin tarpeisiin kohdistuvaksi ei ole helppoa. Siihen vaaditaan organisaatioiden sisäisten rakenteiden tarkastelun lisäksi vuoropuhelua myös asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Keskeisessä asemassa ovat organisaatioiden palveluammattilaiset.
Julkaistu: 25.9.2023